fredag 22 augusti 2008

Myten om männens leksaksaker

- den 21 augusti 2008, kl 23:13

förstora

En man hittades med våldsamt många sticksår i magen och polisen kunde för sitt liv inte begripa, vad dessa sticksår hade åstadkommits av. "Offret" var till en början inte särdeles talför. Men den saken är kanske inte helt konstig. Inte i den här stan i alla fall. Enbart de sista 10 dagar har skjutits hejvilt i 9 av dessa 10 dagar och ingen av offren har uppgett av vem, eller varför de blivit skjutna. Ett par gånger har det varit mer försynen, som gjort att ingen utomstående har kommit till skada. Men bakom den här speciella magstickarhistorien hade nog ingen annan riskerat att komma till skada. Det inser man rätt raskt.


Det framkom att sticksåren i mannens mage hade åstadkommits av en potatisskalare. Hade mannen sprungit på den potatisskalade frun 18 gånger? Ingalunda. Det visade sig att "kombattanterna" var mycket goda vänner och dessutom båda två av manligt kön.


"Beväpnade" med varsin potatisskalare skulle de bevisa sin manlighet inför varandra. Beviset gick ut på att de skulle visa prov på manlighet, genom att stå emot sticken av potatisskalaren i magen! Detta skulle ske med fair play, dvs. de skulle få sticka varandra varsin gång.

Av historien framgår dock inte om det blev "mash" av hela tävlingen, eller om det fanns en vinnare. Man kan undra vad nästa manlighetsprov kommer att bestå av. Sticka in huvudet i gasugnen och vrida på?

Oavsett vad nästa manlighetsprov kommer att bestå av är i vart fall myten avlivad: om att det bara är priset som skiljer småpojkarna leksaker med männens. En potatisskalare är väl inte så himla dyr?

1 kommentar:

  1. Myten om männens leksaksaker

    Debatten startad av tommy
    Startad: 2008-08-24 00:20:58

    Det finns 2 kommentarer.

    Nej, jag förstår också att RIKTIGA män de använder potatisskalare till något helt annat! Jag visste inte åldern på "männen" men okey, då ungtuppar då? Nöjd så? Men jag vet fortfarande MÄN, övermogna män, som deltog i det afrikanska mandomsprovet här i Göteborg, som går ut på att dunka pannan i väggen!!! DET är betydligt billigare än en potatisskalare, tja, om man nu betänker, att väggen kanske behöver repareras efter utfört mandomsprov av helt vanliga "träskallar". :-D
    Anmäl >Gun (2008-08-25 14:42:38)

    Fel Gun!!
    Myten är inte alls avlivad. ;)
    Att kalla två killar i 20-års åldern för "män", är väl ändå en överdrift? Något som tidningarna tyvärr ofta ägnar sig åt. "Rikiga män" leker inte med potatisskalare. Så det så!! ;)
    Anmäl >tommy (2008-08-24 00:20:58)

    SvaraRadera