fredag 1 augusti 2008

Jag och TV kör med repriser under sommaren

- den 31 juli 2008, kl 23:12

Finns det något så intressant som att sitta på ett café och se folk gå förbi? Knappast!

Idag lunchade jag och huschefen ihop. Han ville promt ha en Käserkrainer och mos från Korverian på Nils Ericsonterminalen, medan jag nöjde mig med en kopp varm choklad, eftersom jag ätit sen frukost.

Vi gjorde en kompromiss och slog oss ner i fiket, där vi satt och studerade folkvimlet, samtidigt som vi stoppade i oss och satt och småpratade.

Det dröjde inte länge förrän det hade utkristalliserat sig två unga damer, som släntrade förbi fyra fem gånger i än den ena än den andra riktningen. Vi lade märke till dem redan första gången, eftersom den ena var klädd i en utstyrsel där hela magen och halva rumpan var bar. Ja, jag kanske inte skall gå in på några närmare detaljer, vid närmare eftertanke. Men det är ju så modet ser ut, eller rättare sagt såg ut, men i Göteborg har man inte hunnit med i svängarna ännu, där går man fortfarande och för balansnumret med nedhasade byxor och bara magar.

En stund senare "rann" det förbi en dam, som antingen förde otillbörlig reklam, eller så hade hon glömt att hissa ner klänningen baktill efter ett toalettbesök. Vilket osökt fick mig att minnas Sir Michael Caine när han berättade, att han gått med sin gamla mamma i Soho på den tiden då kortkortmodet hade införts. Det hade passerat en dam i väldigt kortkort och när hon hunnit en bit på vägen hade Cains gamla mamma sagt: "det som inte är till salu skall man inte ha i skyltfönstret".

Naturligtvis hamnade jag och huschefen i en längre diskussion i anledning av detta och samtalet rann ut i att i USA är man väldigt bröstfixerade och fixerade att överhuvudtaget frisera sina kroppar. Jag sa att jag hade svårt att förstå denna fascination att förstöra sina kroppar så till den milda grad att ögonen inte ens sitter där de skall. Eller alla dessa läppförstoringar, där man tror att de gått 5 ronder i boxningsringen. Helt suspekt.

Huschefen, tyckte att det var väl bra när de visade brösten.
Vi var inte överens på den punkten, det är sjukt, sa jag upprört!
Varför då? undrade han och flinade.

Det är helt sjukt, envisades jag, därför skulle någon visa upp sina benproteser skulle det bli ett ramaskri, men när de visar upp sina proteser till bröst, då anses det vara WOW!!! Är inte det sjukt så säg?

Det är inte många gånger jag lyckats få huschefen svarslös, men idag blev han faktiskt det!
-----------------------
Nytt stycke, eller några andra finesser, det ingår inte på den här bloggsidan. Men håll tillgodo ändå, dvs. de som nu ORKAR läsa vad jag skrivit. Nu skall jag enbart njuta av sommaren ett tag och önskar er därför en fortsatt bra sommar!

2 kommentarer:

  1. Debatten startad av hej
    Startad: 2008-08-01 08:16:43

    Det finns 4 kommentarer.

    Hej Gun.
    Det du skriver har substans och innehåll men snälla... skriv inte så långt...man orkar inte och ofta blir det tårta på tårta och lite för mycket ovdkommande tillägg. Så om du kortar ner och "kärnar" till det så är din blogg intressant. Men tyvärr så sneglar man i marginalen hur långt det är till slutet och när man märker längden så ger man upp halvvägs. Ha ett trevligt slut på sommaren
    Anmäl >bybo (2008-08-03 15:10:07)

    Då borde kanske Du, signaturen "hej", se över din stavningsteknik ...;)
    Anmäl >Tommy (2008-08-02 07:07:51)

    Ha en skön sommar Gun.Jag orkar då läsa det som är kul,du får mig ofta att le.Det där med proteserna var ju klockrent =)
    Anmäl >A-C (2008-08-01 19:01:29)

    NSDs sämsta blog, tyvärr.

    Se över din skrivteknik gun.

    Anmäl >hej (2008-08-01 08:16:43)

    SvaraRadera
  2. Tja...har man inte så många bloggar att konkurrera med, så kan man väl alltid ägna sig åt att höja blodtrycket... (*-*)

    SvaraRadera