men när Sony Kapoor, tidigare Lehman Brothers ekonom, eurodebattör och chef för tankesmedjan i Bryssel, ställde sig upp och talade om eurozonen och vad som händer vi en eventuell upplösning och gav goda råd, då riktigt rös jag.
I Bryssel där lobbyisterna är fler än politikerna till antalet. Idag finns det ca 30.000 lobbyister, som dagligen jobbar med att försöka påverka de som beslutar om EU:s politik. Lobbyisten jobbar som regel för ett stort företag, som kan använda mycket pengar för att påverka till sin fördel.
… är det att undra på att hela eurokittet håller på att gå åt fanders och det ena landet efter det andra är på fallrepet. Eller kan man verkligen göra en sådan kovändning, från ekonom i ett investmentbolag med siktet inställt på grov profitering, utan hänsyn till hur människor drabbas, till att vara en ekonom med ett brett samhällsansvar.
Jag tror att sannolikheten, att jag skulle kunna omvändas och tro på det, vore tämligen minimal. Det är nog mer tänkbart, att jag tror på påskharen och jultomten. Han känner jag i alla fall, det är han som alltid drar en vals om att åka och köpa tidningen…
Totalt 1 inlägg
SvaraRaderaMin röst går till kaninen!! (2012-09-05 10:27:57)
vi får aldrig insyn i hur mycket var och en påverkar. Lobbyisterna verkar inte hälsosamma. Lehmanaffären en bra fingervisning om hur man anser människor vara till för deras egna syften.
Jag håller en slant på din påskhare. Kan man känna sig bekväm med att klä ut sig så har man nog också distans till sig själv.