onsdag 7 januari 2009

My Dog mässan 2009



- den 7 januari 2009, kl 08:51


är just avslutad och jag kan inte låta bli att skretscha mig i huvudet, när jag ser bilder på hundar iklädda balklänningar, ballerinakjolar, jackor, byxor, hitten & ditten och skor på tassarna. Jag vet inte. Men är det något jag har missat, det där med vad en hund är för något?

Det påminner mig om när jag var i förskoleåldern och jag och Marjetta Ärlebrand klädde ut de små pipande kattungarna i dockkläder och körde runt dem i dockvagn, på Malmbergsbacken i Gällivare och Kurt Bergfors (han som 1968 startade MAX-imperiet på Uno-X i Gve) undrade lite spydigt (med all rätt) vad det var för djurplågeri vi höll på med. Vi lekte att kattungarna var våra småbabysar och till vårt försvar kan jag anföra, att vi var faktiskt bara småflickor, som inte förstod bättre! Förrän de vuxna talade om att så kunde vi inte göra, det tyckte varken kattungar, eller kattmamman om. Den upplysningen var inte så svår att förstå eller ta till sig. Men de här som irrar omkring på mässan med sina hundar, de är redan fullvuxna människor!

Åtminstone ser de ut som fullvuxna damer och herrar.

PS. Fotot av den ljuvliga hundvalpen har jag tjuvlånat av min kusin Lasse, alltså är den en riktig Malmbergshund utan ballerinakjolar. DS.

2 kommentarer:

  1. Det finns 6 kommentarer.

    hej, vilken söt hund! :D
    skulle vilja veta vad det är för hundras ! ska köpa en egen hund och skulle vilja köpa samma ras det är på bilden ! :)
    snälla, svara :-D
    Anmäl >maria (2010-01-13 15:48:50)

    Ja, du Freja, du ger mig verkligen hjärngympa! Man får liksom tänka till rejält. Men kan vi kanske enas om att det vore bättre om de där kläderna kunde sys till människorna istället? Jag vet inte om jag tycker att det är så himla käckt med spetstrosor och släpande balklänningar med tiaran vinglandes uppe på huvudet, på stackars voffsingar iförda sina stövletter, eller har du en annan åsikt om det?
    Anmäl >Gun (2009-01-07 23:02:46)

    Om det är så klokt med den moderata FRA lagen administrativt; och som till ett insatt glastak. Tål att diskuteras med fakta; Att hundkläder faktiskt idag är en importerad fram organiserad miljardindustri med arbetstillfällen. Vilket innebär naturligtvis importerat utanför köksfönstret. Allmänt; och i självklart blir en känslig fråga. Aktieintroducera i vardagen, att behöver verkligen en hund människokläder? Eftersom det blir en värdegrund i synligt att först äter man upp kakan. Var man sedan lämnar; efter sig arbetslösheten med verkligenheten. För ungdomen i synlig moral att frågor inte får diskuteras! Att behöver hunden kläder, el behöver människan jobben. För nytt fri tänk.
    Anmäl >Freja (2009-01-07 16:10:26)

    varför störa sig på allt och alla???? Jag tror nog inte att du riktigt förstått vad en blogg går ut på, eller en tidnings funktion ute i samhället är. Sedan är det så att jag är varken bitter, eller intresserad av vad folk i gemene man sysslar med! Men enbart skriva om mig själv, då skulle nog fler än "malmstabon" trilla ihop, dvs. även jag. Jag bjuder verkligen på mig själv och mitt eget liv. Men det har du väl också missat? - Jag lever mitt liv i allra högsta grad och jag tillhör faktiskt de som är lyckligt lottad, att kunna göra det, trots mitt multihandikapp. Jag tillhör verkligen de privilegierade, som dessutom vet att jag är privilegierad på många sätt. Men jag tror verkligen på att vi kan förändra världen till en betydligt bättre värld bara vi själva är moraliska och etiska.
    Anmäl >Gun (2009-01-07 10:46:22)

    Håller med Dig Gun.
    Tycker det är snudd på djurplågeri som vissa "hund/kattvänner" håller på med sina djur.

    Förlåt mig sign. "varför störa sig på allt alla????", jag kan inte låta bli att undra ...
    Du skriver: "De lever sina liv och bryr sig inte det minsta vad du pysslar med" ... Än du då?
    Du tycks bry dig väldigt mycket om vad Gun "pysslar med", eftersom du retar dig på hennes inlägg.

    FRågan är VEM som borde "leva livet nu"? ;)

    Ha en fortsatt bra dag! /T
    Anmäl >Tommy (2009-01-07 10:15:13)

    SvaraRadera
  2. ja du är duktig på kasta skit på allt och alla. Hela din omgivning är störande tydligen. Alla sitter inte bittra och klagar på vad alla andra gör. De lever sina liv och bryr sig inte det minsta vad du pysslar med. Prova du också lev livet nu.
    Anmäl >varför störa sig på allt och alla???? (2009-01-07 09:15:49)

    SvaraRadera