torsdag 3 juni 2021

Den 154:e dagen 2021 - Världen och människorna har blivit en underlig plats att vistas på.

Imorse fick jag min 2:a dos av Pfizers. Vid min första dos mådde jag räv och än har det väl ännu inte gett med sig. Så jag fick rådgöra med min husläkare om jag överhuvudtaget skulle utsätta mig för en andra dos, innan tillvaron blivit någorlunda normal.

Covid-19 har skördat offer i min egen krets och det har varit en blytung tid, med allt det har inneburit inklusive av läge i karantän. Inte så att jag har sysselsättningsproblem, utan jag ser hur mina nära och kära har drabbats på ett flertal sätt, som gör mig oerhört bekymrad.

När jag passerade Hjällbo, på väg in till VC för vaccinering, verkade det som om kriget ännu inte hade brutit ut. Allt såg fridfullt ut. Kanske beror det på att polisen stoppat begravningsgäster alt. tillresta från Europa. Vem vet, inte jag i alla fall.
På hemvägen noterade jag att polisbilar barrikaderat sig i utfarter. Det känns bara som om hela det svenska samhället har urartat och blivit en vandring bland minor.

Jag vet bara att i början på 2000-talet brukade jag ofta besöka torghandeln som pågick där i Hjällbo. Det var roligt att diskutera nya influenser från andra delar av världen. Men så hände det något och det var under den tiden då min dotter tvångsslussades i högstadiet till Hjällboskolan. Efter att man bett mig om hjälp, när det dykt upp kaststjärnor och kättingar, insåg jag att tiden sprungit ifrån Hjällbo som normal stadsdel.

Efter ytterligare händelser skulle inte ens allt smör i Småland få mig att stanna bilen, eller gå in och handla där. - Det är inte enda stadsdelen dessvärre, som fått mig att helt ändra vanor. Så är det och jag förstår människornas oro i Hjällbo, som inte vill släppa iväg sina barn till skolan under rådande förhållanden.

Men jag är inte så enfaldig att jag, som den klankryssade miljöpartisten till Riksdagen, Leila Ali-Elmi anser efter skotten i Hjällbo: "Det här är vad samhället skapat". - Kanske var inte skolgången så bra för Leila Ali-Elmi heller, eftersom hon inte ens verkar vara räknekunnig, eller förstått innebörden av orsak och verkan. Dessa områden vräks det både pengar och resurser på och resultaten uteblir ändå. Ursäkterna börjar bli väldigt enfaldiga och patetiska.

Familjerna/ungdomarna har blivit bidragsmarinerade och passiviserade, eftersom bidragen tillåter ett bra liv i Sverige. De som överlistat systemet gör det ohämmat och där är verkligen INGET som är heligt!

Respekten för samhället, skolklimatet är så lågt, att resultatet avspeglar sig i dagens situation. Om ungdomar begår brott, så döm dem tämligen omgående till 3 års hantverkarutbildning och kurs i Sveriges verkliga historia, utan politiska omskrivningar, istället för att ösa pengar ur vårt gemensamma socialförsäkringssystem, som pensionärerna faktiskt under stora umbäranden sett till att vi har i det här landet. Det är något allvarligt galet när man kan få ut mer i bidrag än en vanlig arbetare får ut i pension, eller för arbete. De som är pensionärer idag de har inte haft någon större flärd omkring sig, inte deras barn heller.

Dags att ta av sig offerkoftorna som tillskrivs alla invandrare. Det finns värre övergrepp som skett i det här landet mot den egna befolkningen!

Det är att betrakta som rena stölden, det som nu begås mot dessa gamla människor, som samhället dessutom vänder ryggen och prioritera de som inte bidragit till socialförsäkringssystemet överhuvudtaget.

Jag har lyssnat mig så övermätt på skriktanten Annie Lööf (C) och fabulerarfarbrorn Stefan Löfven (S), att jag faktiskt bara vänder blad eller byter kanal när de dyker upp. Sista utfallet läste jag rubrikerna till innan jag snabbt slog ihop tidningen= Annie Lööf förespråkar en rättvis sjukvård i Sverige.

Är man partiledare för ett parti, som vill ge sken av att veta vad som det här landet behöver, så borde hon veta hur det står till med vårdköer och nedläggningen av sjukvården precis överallt, men också att hennes eget parti är en av orsakerna till den havererade migrationspolitiken och inte minst, att det var början till väntan i oändliga operationsköer!

Om man satsar på sjukvård istället för på politikerlöner och nya skrytbyggen åt dessa, så skulle nog pengarna räcka till att ha läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

Det finns varken bostäder, sjukvård, samhällsservice till alla som bara vällt in i det här landet ohämmat. Självklart finns det ingen vettig integration heller, med en sådan illa förd politik. Hela det här landet har systematiskt urholkats och är nu i fritt fall på alla tänkbara sätt.

Man behöver inte vara direkt raketforskare för att förstå det.

ÄNDÅ är fokus satt på att hindra SD att få röster! Det är Centerns, Socialdemokraternas och Miljöpartiets enda verkliga agenda. Det beror nog sannolikt att de aldrig haft riktiga arbeten och arbetsplatser, där det är skäl för omedelbar uppsägning om man inte kan samarbeta.

Röstfiske handlar det om och ett klart konstaterande att makt korrumperar!

Jag hade en arbetskamrat som alltid hävdade att "anfall är bästa försvar". Men jag ställde mig alltid tveksam till riktigheten av den analysen, idag är jag smått allergisk mot den strategin som jag ser överallt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar