söndag 4 augusti 2019

Cirkusen kring Rakim Mayers alias Asap Rocky - har inte det här spårat ur fullständigt?

Robert O’Brien, diplomat och specialist på fritagande av gisslan, skickades till Stockholm. – Jag hjälper även till med att befria människor som hålls av regeringar, har O’Brien sagt till New York Times.

Han har närvarat på samtliga tre rättegångsdagar och när Rakim Mayers släpptes lär han ha ringt direkt hem och meddelat Donald Trump. 

 Jaha, kul för honom då, tänker jag.

Under torsdagen rapporterade flera medier att USA sänt en begäran till Sverige om att Rakim Mayers och de två andra åtalade amerikanerna skulle få bo på hotell istället för i häkte av "humanitära skäl" i väntan på domslut. Av dokumenten lär framgå att det är Robert O’Brien som undertecknat skrivelsen till den svenska Åklagarmyndigheten.

Jag tänker att har man en sådan biografi som Rakim Mayers har där han bl.a. bott med sin mor i
härbärge m.m. så lär inte Kronobergshäktet vara så traumatiserande för hans del. Det är inte någon hotellsvit men knappast någon jordkula heller och personalen lär inte heller ha utsatt honom eller hans kumpaner för något otillbörligt/trakasserier.

Vidare skall O’Brien ha betonat att ”USA:s regering vill lösa det här fallet så snart som möjligt, för att undvika potentiellt negativa konsekvenser för de USA-svenska bilaterala relationerna”. I mina öron låter det här som ett regelrätt hot! Är det så man skall sköta sina diplomatiska åtaganden länder emellan?

Samtidigt tänker jag: men Oj, då, det var ju överraskande är det så det går till i USA, att misstänkta i brottmål som väntar på rättegång, alt. är mitt under en pågående rättegång får bo på hotell istället. Det var verkligen en nyhet om USA:s rättsväsende och fängelser, det var mer än jag kände till.


Det skall verkligen bli intressant att höra domen den 14 augusti. Jag lyssnade nämligen på direktsändningen från Stockholms tingsrätt när rapstjärnan själv förklarade för tingsrätten, att tingsrätten kände ju till hans adress och han kunde ju komma över någon helg och göra samhällstjänst!

 
Jisses, säger jag bara!


Själv kunde jag verkligen önska att jag kunde få ta del av herr Robert O´Briens tjänster, eftersom jag har ett fall där svenska myndigheter håller en stackars gravt funktionsnedsatt person som gissla, sedan hon olovligen bortfördes från sitt hem i oktober 2014!

DÄR däremot kan man snacka om gisslan, när personen ifråga t.o.m. omgärdats av ett regelrätt besöks- och kontaktförbud, men där det hävdats motsatsen med dårars envishet! Det finns inte en enda punkt i lagen som inte missbrukats under de här åren som nu har hunnit gå.

DÄR kan man också snacka om övergrepp och en sanslös rättsröta som gått genom de flesta av myndighetskorridorer och än verkar det inte vara slut på galenskapen. Men så är jag också måttligt road av det svenska myndighetsövertrampen! Dock kan jag inte se att det förekommit något dylikt med Rakim Mayers och hans entourage.

Men Donald Trump får mer än gärna skicka förstärkning, det är t.o.m. mycket välkommet!


3 kommentarer:

 1. https://www.aftonbladet.se/tv/a/291518/riksaklagaren-kritisk-till-gws-uttalanden-langt-over-gransen

  Det är ynkligt att Leif GW Persson t.o.m. här skall göra sig vitsig. När är det ok att börja kommentera hur en åklagare är klädd etc.

  Det kanske är tur att ingen än så länge har kommenterat Leif GW Perssons yttre stil.

  SvaraRadera
 2. Det är bra att Åklagaren har reagerat och inte tänker det låta vara oemotsagt.

  Leif GW Persson skall nog istället fundera om han inte själv har överträtt alla former av rimliga gränser, eftersom han helt enkelt själv helt solklart gjort sig skyldig till förtal.

  Det är dessutom löjeväckande att en fullvuxen karl som sitter i TV-rutan iklädd någon form av barn T-shirt uttalar sig om någons klädsel och gör jämförelsen att t.o.m. Liberace skulle tveka att framträda i den utstyrseln. - Värst av allt är nog att Leif GW Persson anspelar på att åklagaren skulle vara ute efter att göra "Karriär". Har Leif GW Persson en sådan synpunkt borde han reagerat än mer kraftfullt på Åklagaren Christer van der Kwast, som helt uppenbart t.o.m. undandrog fakta som uteslöt Thomas Quick som trolig gärningsman. Var det någon som helt uppenbart gjort sig "karriär" genom hela rättssystemet helt ostraffat dessutom, så borde det istället vara här som Leif GW Persson lagt sitt krut och det har faktiskt lyst med sin frånvaro. Själv har väl Leif GW Persson istället gjort sig delvis karriär, eftersom han bara samlat ihop fakta från journalisten Dan Larssons arbete, publicerat i bok som Persson har skaffat sig tillgång till.

  SvaraRadera
 3. Vill man konkret göra jämförelse med att Liberace skulle tveka enligt Leif GW Persson, kan man jämföra bilden av åklagaren och Liberace själv, för att hålla sig till fakta:
  https://www.onthisday.com/articles/im-not-gay-insists-quivering-fruit-flavoured-mincing-liberace

  SvaraRadera